>

..av choklad blir man glad

vill ha en marabou premium, dark raspberry.


Dags att tagga ned

Panikångest, prestationsångest, stress, det är vad jag kantas av nu. måste ta det lugnare, har en otrolig huvudvärk. Nej idag ska jag ta det lungt, ingen träning, sömn och plugg och tv tittande.. det får räcka för resten av kvällen.

Vad händer?

just nu känns allt så förvirrat. Jag har en konstig känsla i kroppen som helt enkelt inte vill försvinna, trötthet och deppighet, jag känner mig nyvaken och okontrollerad,  inte ens lite god mat får mig på fall, jag som är en godisgris, vad är det som händer mig? är jag påvg att bli sjuk eller deprimerad. Alla verkar dras från en, och livet känns plötsligt så himla surt, Allt är jobbigt, alla tjatar, mitt huvud har aldrig velat sprängas på detta sätt förr, fan vad allt värker och tjuter...

Våfflor och Kärleksmums

mums. kolla in peppar och salt. se för att inspireras denna våffeldag, här kan du spana in mitt smarriga recept! Dessutom så ska vi göra kärleksmums, har dock ingen aning varför ..
















Jag blir så glad..

för när jag tittar på mobilen ser jag ett sms;

Hej  x du är undebarast i hela världen! *puss smiley* :)

vilken sötnos.

Våffeldagen- snart här

Sitter och tar en paus framför datorn innan plugget börjar, hörde i skolan att det visst är våffeldagen imorgon, härligt, sådana dagar får man släppa till med maten! skippade träningen idag, måste nämligen studa järnet tills imån, aja man kan endast göra sitt bäste, litteraturkunskapsprov imorrn, måste dessutom plugga matte...men det kanske jag tar imorrn ist.

MUMS, MUMS MUMS! Vill ha!

mellanmål

framför datorn med mellanmålet bredvid mig, kokt ägg (laddar upp inför påsk såklart) och en rostad macka ( obs mörkt rågbröd! :P) samt ett glas vatten till det, dagen har varit relativt seg, men lärorik. Ska snart sätta igång med plugget ( är det ett tecken på att det inte blir av eller, jag menar att jag säger att jag ska det) har märkt att det ofta är så att man möter motgång när man säger att man är bra på något, säger du att du är bra på att passa tider råkar man ofta komma försent följande dag/ vecka osv, har du aldrig försovit dig råkar man ofta göra det när man kommenterar att det är något man är bra på.. aja dagens visdomsord kommer här..

Stava aldrig aldrig med två l!

trevlig eftermiddag


snart mot skolan

..har ju nämnt att jag inte gillar planeringar men här kommer en liten översikt på kul grejor som veckan ska ägnas åt..

 tis träning kanske
tors tennis (trots att jag suger)
fre; träning
lörd; ska klämma in en shopping förmiddag, behövs!
sön; träning

alla dagar är pluggdagar!
 
Jobb; ska försöka få ut sommarjobbs ansökningar nu i veckan också!

sitter

ska snart gå till skolan och denna veckan har jag bestämt att det är dags för förändringar! fokusera på vad som behövs och vara vän med mig själv, äta bra och nyttigt för den delen. träna lagom och inte för mycket. plugga järnet ännu mer än vanligt...

 för tillslut kommer allting att löna sig

Stud

Sitter fortfarande och pluggar, litteraturkunskap, ämnet är la sådär. Vissa saker mer intressanta än andra och vissa saker mindre intressanta än andra, men snart kan jag säga har jag fått nog. Stter och präntar in texterna. om två timmar är det iaf träning, alltid lika gött. Men först är det minst en och en halv timmas plugg. När jag kommer hem blir det mat framför gossipgirl och åter plugg, fast då blir det matematik och fysik. Men det kommer så att vara värt det när jag sitter som examinerad arkitekt.


kanske blir det något sånr här fint bygge i framtiden.



kunskap krävs för att få bra resultat

Frukost

har nyss ätit frikost, mmh så gott med muslimix (rekommenderar att göra sin egen muslimix som finns i flera äffärer över stan och sverige för den delen) och ett kokt ägg bredvid samt en stor kopp te. Ska plugga, sen plugga lite till o senare idag blir de ett simpass. Just det älskar Gavin degraws nya låt stay, så fin och verkligen inte för studioöverarbetad och förstörd. Lyssna på den!
Nu måste jag plugga. se ya later.


Choklad



mums vad gott, nya ider nya beroenden, skulle behöra ett nytt årskifte för nya löften..

Lyssna på FREE på Gavindegraw.com

..hade inget o göra o skuttade runt på lite sidor på nätet och så kom bomben..Man kan lyssna på Gavin DeGraws nya album på hans hemsida. There's only one word for these surprices halelujah!


Veckoplaneringar

Jag har nu börjat förstå varför jag inte gillar att planera så mycket. För det första, jag har koll i huvudet och vet vad som ska göras men jag sitter inte längre var söndag och skriver ner precis allt vad som ska göras i detalj, varför? Jo på något sätt känns det dystert när man tex lägger allt för mycket tid på plugg och förstår att man inte har ett liv utanför skolan. För det andra blir jag besviken när jag inte hinner med allt jag planerat under en dag och blir deppig trots att jag ser till att få det gjort kommande dag, eller i tid för den delen. Sedan blir dagarna lite mer "fånga dagen aktigt" även om det är " Idag ska jag plugga svenska istället för engelska, wohoo här händer det grejer" attityden.  Jag avskyr nämligen att avvika från planeringar så jag gör dom inte men får allt gjort, livet blir inte lika slaviskt. Istället för matiktal och uppgifter tänker jag i vilka ämnen jag ska ägna mig åt och tankesättet -nu så tränar jag varannan dag så det klämmer vi in men om jag inte hinner den dagen jag tänkt från början kan jag skjuta upp det för det gör ingenting om ja lägger det en dag senare-. Ja exakt så är det! Men det är bara jag det..

pussochkram

the simpsons

Sitter o slappas framför the simpsons (eller nja stirrar mer på data- skärmen); alltid lika roligt program, den familjen är ju bara urgullig. sen ska jag tillbarka till pluggandet. råkade somna i två timmar när jag låg och läste på svenskan men det blir nya tag lite senare:) puss och kram

Tennis

Har varit en relativt lång dag i skolan, en rätt tråkig föreläsning en kabare ( mycket rolig) och en kemi lektion samt 20 min matematik. är nu hemma o sitter o äter Vi började kl tio imorse o passade därför på att ta ett tennispass på morgonkvisten, jag är varken bra eller superdålig, men det var ändå hårdträning, eller nja lite lagom sådär.


Demokrativeckan

Just nu är det demokrativeckan som gäller och därför har vi i skolan fått ta del av flertalet föreläsningar, den ena tråkigare än den andra. Men idag smällde det till, vi fick lyssna på en föreläsning med en man från textilhögskolan i Borås (kommer dock inte ihåg vad han heter) den handlade om etik och moral kring producering av bomull vilket kanske inte låter intressant men vilket jobb han gjorde. Intresset väcktes även utöver ämnet då han hade en speciell jargong när han vävde in delar om sig själv och dåliga vitsar som kom helt oväntat var gång. Men han lyckades iaf med att väcka intresse om ett mycket viktigt ämne som borde uppmärksammas mer. Föreläsningen var mycket intressant. Tänk på att upp till 40 000 (och minst 20 000) personer  som arbetar på bomullsfälten dör varje år, helt ofattbart. Vems fel är det då? Jo alla stora företag som endast är ute efter vinst, de skiter helt enkelt i hur miljö och personer påverkas sålänge de klirrar lika mycket i kassan som vanligt. Företagen har ju råd med att öka utgifterna, och det med fördel. Men varför inte satsa på bra fält, köpa in bomull från ekologiska fält och visa det, vilket företag skulle inte få fler köpare om de kom med sådan PR? En sak är klar för mig,, nästa gång jag köper kläder ska jag fråga vart bomullen producerats! Vi förändrar världen, vi väljer vad vi vill bojkotta och vad vi köper!



Bräda

Snart är det dags för att sova, ryggen värker efter ett hårt träningspass på friskis så en god natts sömn är välbehövlig. Provade på bräda idag för första gången och det gick oväntat bra, riktigt rolig träning faktiskt. Rekommenderar er att testa. Speciellt för de som gillar step men ogillar de långa sammansättningarna av rörelser. Träningen som jag gick på finner ni hos Friskis&Svettis.

God natt


Chocolate macadamia

Åt som sagt chocolate macadamia igår från älskade Ben&Jerry. Den var mycket god, likt alla andra smaker i deras sortiment, den enda glassen jag vart aningen besviken på är Strawberry chesecake men åter till macadamianötterna. Choklad och vaniljglass tilsammans med chokladdoppade macadamianötter, mycket gott ska jag säga! skulle dock ha velat att det var lite mer nötter i glassen, men det är ju heller inte godis det är meningen att man ska äta heller. Jo den var riktigt god och blev heller inte lika söt med nötterna i. Men titeln som favorit innehar fortfarande min älskade Cookie dough och inte långt bort står Fossil Fuel.

puss på er

Chocolate Macadamia får fyra av fem kyssar


Melodifestivalen

Kollade liksom halva sverige på melodifestivalen igår, vilken rysare det var! Blev lite besviken för jag skulle antingen ha velat skicka EMD Måns eller Alcazar till Moskva, men ikke. Men förhoppningsvis har la voix en bra chans att vinna då låten är lite speciell. Bara någon säger till henne att skippa de där jobbiga ansiktsuttrycken hon gör med jämna mellanrum under låten, huh! Bara tanken ger mig rysningar. men nu ska vi vara snälla; GO Malena!

Åt lite för mycket igår, under hela kvällen faktiskt, det hela rasade ihop under första spadtaget i Ben & Jerry förpackningen, min mage värker än idag ska jag säga. Innan jag gick och lade mig hann jag faktiskt med ett antal hallongrottor från mormor och några muffins på det, samt en apelsin. NU sitter jag och musäter på en havregrynsgröt. Mumma vilken skillnad. NU ska jag tillbaka till mina gamla rutiner och äta havregrynsgröt varje frukost och inte så himla mycket i övrigt

NU jä'lar

..så bakar jag scones, eller dom ligger i ugnen just nu, MUMS! och ikväll blir de Ben&Jerry, vilken dag..




Sluga planer

NU ska jag banne mig göra scones imorrn bitti...



Jag känner sötsuget...


..gör ni?




Yoga

Dagen har varit ganska bra, en mycket positiv del var att vi hade yoga i skolan. Jag älskar yoga! Ett plus är att jag är aningen mer vig än standard vilket gör det mycket enklare för mig och gör att man vill få ännu bättre balans, hållningsmuskulatur och bli ännu vigare. Så just nu känner jag mig ganska avslappnad, trots en lång promenad hem från skolan bärandes en tung väska. Men vill man bli fin får man lida pin.

Har nyss ätit, det blev lite keso, en äppelklyfta och en frödinge halva med ost. Mums så gott. Känner att jag lyckats bra med nyttighetsbiten. Alltså såvida man tar bort de två ballerinakakorna jag åt i onsdags, pga en olidligt kurrande mage på handledarkursen, (ville ju inte störa andra, och kakorna var enda alternativet:P). Idag ska jag träna men självklart ta det lungt, det är ju fredag den trettonde trots allt. Tycker dock att det är viktigt att inte ta det där med otursdagar på fullaste allvar det är då man blir helt crazy ju. 

Kram
Yoga är riktigt kul och bra träning!

Lucky

Brukar inte gilla Jason Mraz i vanliga fall men denna är ett värdigt undantag.


Längtan

Man kan ju längta efter många olika saker, men ofta är det vad som är närmst som känns mest i hjärtat, samtidigt som framtiden lätt känns allt för långt borta. Jag längtar efter ett liv som arkitekt, den perfekta mannen, ett liv utomlands och en titel som "the business housewife" , där jag kan kombinera drömyrket och ett perfekt hushåll med perfekta små underbara änglabarn. Men vem längtar inte efter allt detta? Att ta sig igenom delmålen till detta, på ett bra sätt, är vägen till sina mål, men samtidigt måste man ju unna sig längtan i korta doser så att man inte blir helt crazy bara för alla mål känns alltför avlägsna. längtan av olika betydelser är viktigt så det känns som att man unnar sig ting i livet vilket man därmed gör.

Just idag känner jag en längran efter glass, inte vilken som helst heller utan Ben&jerrys "Chocolate macadamia".

Dörför ska jag dittills äta nyttigt så jag känner att jag gjort mig förtjänt av denna underbara glass som ska inköpas på lördag. Nu blir det att planera två veckors plugg framöver och kolla upp om det finns några bra böcker jag kan låna på biblioteket. Annars är det pluggkväll som gäller.

Puss och kram




God Morgon

Te åt folket!


Framtiden

Idag bar det av till en handledarkurs inför att börja övningsköra, ett år sent, -jag vet- men nu blev det äntligen av. Har känt att jag inte vart sådär pepp för att övningsköra hittills men nu är det andra bullar. Hallå jag kämpar ju fortfarande med trafikreglerna för cyklister ju. Men detta ska bli mycket intressant. Tyckte faktiskt att det var bra att som hade en lite avskräckande film med bilkrascher på kursen, nu ska jag vara mycket fokuserad när jag kör bil för sådana hemska olyckor vill man ju inte råka ut för.


En sådan här bil tänkte jag att pappa ska köpa som körkortspresent..
Bra val?



Män som hatar kvinnor

Såg filmen "Män som hatar kvinnor" igår och kan inte göra annat än hylla filmen! Storyn var väldigt bra och hade en mycket intressant twist så den var inte förutsägbar, dock väldigt hemsk sinsemellan. Men jag fick plats vid världens snyggaste kille så de var helt okej att den var hemsk ibland;) Ni vet det finns ju snygga skådespelare som man lätt som en plätt kan uttrycka som "to die for" med den här killen var reality snygg och trevlig för den delen (vilket förstärker intrycket ännu mer), mohaha.

Back to the movie. Alltihop var väldigt bra filmat, ovanligt proffsigt för att vara en svensk film och skådespelarna var bra de med. Tyckte dock att de kunnat ta med lite nya "talanger" för det var tråkigt nog en kändis i var och varannan roll. Kvinnan som spelade huvudrollen, Lisbet, var väldigt trovärdig, ibland kände jag hur tårarna ville krypa fram när hon gestaltade karaktären på ett sätt som gjorde att man bara ville krama om henne och ställa allt till rätta. Men det behövs egentligen inte då karaktären är en mycket självständig tjej som klarar sig själv. Problemet är att alla idioter vill utnyttja henne och att hon har oturen att hamna i trubbel och råka ut för dessa män. Blev lite chockad gällande Peter Habers medverkan, det är mycket konstigt att se honom i andra filmer än Beck och detta kommer ni att förstå när ni ser filmen. Rekommenderar er stort att se den, gott folk detta är valuta för pengarna!

filmen får fyra av fem kyssar




och nu är det dags för mig att läsa boken..

The Fear

God morgon gott folk! Kan bara inte sluta lyssna på den här låten just nu!


Bråttom bråttttom..

Ska kila iväg till bion snart och känner att tiden börjar krypa sig på. Idag ska vi se män som hatar kvinnor, kan ju uppdatera om att jag sitter här i myskläder o har absolut ingen koll på vad jag ska ha på mig, menmen det löser la sig. Känner att det där med att bli en tidsoptimist börjar krypa sig på, bra eller dåligt (?) who knows. Först ska vi äta något på stan o sen dra o köpa naturgodis förmodar jag. Men innan dess ska vi hinna o köpa ut biljetten..

God kväll!
Pussar och kramar #Smack#


Young Love

Här kommen en mycket fin låt av min absoluta favoritartist! Lyssna och njut...



Hoppas alla får en härlig kväll:)

Twilight

Snart är det dags för mig att äntligen se twilight  då jag lyckades missa den på bio. Hade först inte tänkt se den då jag inte direkt diggar vampyrer vanligtvis men läste sedan boken och blev helt fast i konceptet. Men snart dvs den 29 April ska lilla jag äntligen få se den. Längtar så mycket. Då ska vi ladda upp med en massa Ben Jerryglass o bara njuta. Så härligt det kommer att bli.


Bella och den fantastiske Edward

Internationella kvinnodagen

Idag är det som bekant internationella kvinnodagen! Ett viktigt inslag för att göra världen mer feminin. Hade världen bara bestått av kvinnor hade krig inte existerat, sen hade ju världen också vart tråkig utan killar men det är viktigt att tänka på kvinnors förmåga till empati och vårt speciella tankesätt. Men hur ska man fira detta egentligen, släppa alla måsten och bara vara lycklig och inspireras av alla coola kvinnliga förebilder, göra precis vad man vill...? i alla fall, it's time to celebrate.
go women!


Thinking of you - Kathy Perry

Den här låten är så himla bra! listen..i'm loving it!!


Matkoll

Nu har jag komponerat ihop en "diet" som jag tycker passar mig och som jag nu ska börja följa. Känner att jag vill ha en hälsosammare period och kombinera den med mer träning för att se om man faktiskt får några resultat. Syftet är att äta hälsosannare och må bättre genom att äta mindre kalorier än vad som förbrukas men utan att gå hungrig.

Tillåtet;
Grönsaker
Frukt
Kött
Kyckling
Fisk
Ägg
Bönor
Havregrynsgröt
Keso
Grönt te
Hemmalagad mat

Tillåtet till viss mån;
Nötter
Ris
Mjölk / 1 Glas/ dag

Bannlyst;
Pasta
Bröd
Spannmål ( förutom havregrynsgröten till frukost)
Potatis/ rotfrukter
Godis självklart
Kaffebröd/ alla sockerkällor
Snabbmat!

Frukosten;
Kommer oftast att bestå av havregrynsgröt med kanel, dock utan mjölken samt en kopp te

Lunch;
Mycket grönsaker samt en proteinkälla

Middag;
Samma som lunchen.

Mellanmålen är;
Äppelklyftor med kanel (måttlig komsumtion av kanel är mycket bra för kroppen och fungerar som insulinreglerare)
Frukt
måttliga proteinkällor såsom skinka
knäckemacka med keso/ost






Lördagskvällen

Igårkväll blev det en lång promenad fram och tillbaks från ica och väl hemma gjordes en god fruktsallad. Känner mig lite hurtig då de framför i kön hadda laddat med två gigantiska påsar chips, två liter cola samt massa mumsmums av någon anledning, i vår korg fanns endast frukt o lite nötter. yay hurtiga mig!:P Kollade lite på melodifestivalen, sen början på nån film i fyran (employee of the month) dock ingen höjdare.


Det där med dieter..

Hej. Altså det där med dieter är riktigt klurigt tycker jag, hur ska man kunna hålla sig till en livsstil som sin omgivning inte har. Att välja att undvika tex kolhydrater när resten av familjen äter pasta dagligen etc. och hur ska man gå till väga för att klara av själva dieten. Människan strävar ju ofta efter att smälta in och följa strömmen, så fort man gör något annorlunda är det ju alltid folk som klagar. Är det engigantisk självdiciplin som gäller eller klarar man det ändå. Kan man jämföra det med hur man lyckas i övrigt i livet...Nej nu blev detta allt för jobbigt. Ska plugga nu, sen får vi se vart kvällen bär..


Tips

En av mina favoritlåtar just nu, har dock lyssnat lite för mycket på den.
 Lyssna den är så härlig.


Går det att undvika att längta ännu mer efter sommaren..

när man ser dessa snygga outfits undertecknade Lauren Conrad...




tacopaj

God eftermiddag! För dom som inte ätit det innan, och är sugna på någon god middag kan jag tipsa om en av mina absoluta favotirrätter. Tacopaj! Ska nog snart göra en så fort vännen min kommit hit:) Här finner ni ett bra recept från Arla. Lycka till, det är dock inte så värst mycket som kan gå fel.

puss och kram


Dags att räkna ner..

För snart släpps Gavin DeGraws nya album Free. Har längtat som en tok sedan jag fick reda på nyheten. Om inte så lång tid är den ute, nämligen den 31 mars. Vet dock inte riktigt när den kommer till Sverige men dittills är det spotify som gäller. Lyssna på han senaste album som är självbetitlat. Följande låtar finns att rekommendera stort (Men jag älskar trots allt alla);

 

We belong together

She holds a key

Relative

In love with a girl

Let it go





 


Detta händer idag

Hej! jo nu sitter ja här likt alltid och häver i mig en massa te. Ska förmodligen plugga lite matematik samt fysik senare så helgen inte blir helt smockad med plugg.  Har ju iofs långhelg då både måndag och tisdag är studiedagar yay (me!) men de är alltid bra att börja med allt tidigt så man undviker all stress, Har inte planerat så värst mycket, blir väl några träningspass och lite plugg samt ska jag gå på bio och se "Män som hatar kvinnor"! Ska bli intressant, uppdatering om betyget kommer.

see ya

Godisförbud; hot or not

Hej allihop. Vet inte hur jag klarat av mitt godisförbud, har nämligen lyckats hålla mitt nyårslöfte  under mer än två långa månader. Jag har faktiskt inget sötsug längre, förutom ibland då jag får för mig att baka kladdkaka eller mina specialiteer, muffins i alla smaker. jaja jag sitterju inte och mumsar muffins varje dag, utan det är väldigt sällan det blir av. Saken är den att jag sållat bort sötsaker ur vardagen utan att ersätta den av andra sockerbomber. Jag är nämligen vanligen värsta godisgrisen (som vi alla är innerst inne) så detta framsteg mina vänner är ett mysterie.


            
eller man kanske bör ta upp godisätandet igen? ser så gott ut ju...

Hälsa

Hej!

Har en liten lugn stund just nu innan allt pluggande börjar, självklart med en kopp te bredvid mig. Jag måste verkligen köpa nytt snart då det tar slut allt för snabbt. Idag blev  det den traditionella forest fruit dessutom har jag äppelklyftor med kanel som snack, så gott.

Ska försöka börja min hälsoperiod på allvar snart, kommer förhoppningsvis snart in i rutinerna med mellanmål och regelbundna lagom små måltider. Tränar gör jag nu minst tre gånger i veckan  samt vanligen 40-80 minuters powerwalk varje dag. men ska utöka det med helst två träningspass extra i veckan, Dessutom blir det skolidrott 1-2 gånger varje vecka. Nu när jag väl skriver ner detta känns det som om jag håller igång rätt bra som det är, men jag är trots allt väldigt rastlös om dagarna o känner att det är lite bra att spendera den på träning också.

jag vet inte riktigt vad som är lagom vad gäller träning egentligen, det är ju trots allt olika från person till person också.. Hur ofta tränar ni? Tips på bra träning är mer än välkomna. Kan lägga upp måltidsfördelning och vad man bör äta och undvika osv senare.

Ha en trevlig dag!


frukost

Dagens frukost blev äppelklyftor med kanel och en knäckebrödsmacka med ost, mums vad gott. nu sitter här o väntar på att tiden ska fördrivas till man måste dra iväg mot skolan. Aja nu måste jag sätta igång innan jag måste gå, blir en relativt lång skoldag, och efter det hem och plugga antagligen.

pussokram


slappkväll

Ja nu ska jag få lite plugg gjort snart. Har oerhört lite att plugga för ovanlighetens skull, blir kemi och lite fysik. Sen mat och TV, funderar på om jag ska kolla början  på secret window (som jag missat)med johnny depp, en jättebra film, se den gärna! Sen blir det o sappa över till entourage som börjar kl tio, jag helt enkelt älskar den serien, har tyvärr missat någon säsong men ska snart uppgradera mig på den fronten genom dvd-boxar hade jag tänkt.

Kram


bonjour

Ahop, då sitter man här och försöker skriva. Dricker en kopp te just nu och brainstormar. Aja inte det viktigaste att hitta på det perfekta ämnet i världen inte nu när det inte finns en endaste utom jag som läser bloggen. Men då kan jag ju berätta om namnet i alla fall. Det är en textrad i en riktigt bra låt.  Det är mercy av one republic som virrar runt i mitt huvud. Alltså var det en kombination av brist på fantasi  och en spökande låt mitt huvud som avgjorde det eviga dramat om bloggnamnet. så enkelt var det alltså:) ne nu måste jag fixa med lite annat. välkomna åter!

see ya


Bloggen

Hej alla därute. Här är min nya blogg. Kommer mestadels att användas för att rensa huvudet och berätta om allt som faller mig i smaken.  Om min vardag och mina åsikter samt lite smått och gott. Vad jag bestämt i nuläget ialla fall är att jag inte tänker avslöja detaljer om mig själv, men endast framtiden kan säga hur det blir med det.  Följ upp för fortsättningen gott folk.

puss och kram


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0